Zrowe jedzenie w diecie pudełkowej.

Gdy w latach dwudziestych przeszłego wieku J.Willard Marriott otworzył swój prywatny sklepik z kawusią oraz gorącymi kanapkami, nawet nie myślał o tym, iż jest to pierwocina cateringu, jaki zezwoli mu na uformowanie w przyszłości jednej z najporządniej prosperujących na świecie sieci hotelowych. Projekt na catering powstał z obserwacji, że jego klienci spiesząc się, w znacznej większości zabierają kupione kanapki ze sobą. Okazało się, iż kanapki 'na wynos’ pozwoliły mu się w krótkim czasie na tyle naznaczyć, że swoją propozycję rozszerzył na linie lotnicze, w jakich serwowano pasażerom zakąski podczas lotu. Stąd dzisiaj, większość linii lotniczych prowadzi na pokładzie catering. W późniejszym czasie powstały tysiące korporacji cateringowych, jakie obsługiwały klientów w miejscach oraz sytuacjach, zgodnie z życzeniem.

Najwięcej imprez cateringowych organizowanych jest na zlecenie korporacji, lecz coraz więcej ludzi prywatnych korzysta we własnych domach z cateringowych ofert. Wystawne, rodzinne przyjęcia organizowane są nie jedynie w restauracjach, lecz w prywatnych posiadłościach, ogrodach, w plenerze. Wszystko zaczyna się od spotkania z kontrahentem oraz ustalenia konwencji usługi gastronomicznej. Wybitnie znaczący jest rodzaj imprezy, bowiem usługi gastronomiczne dieta pudełkowa różnią się od siebie, w zależności od okazji. Zupełnie inaczej będzie wyglądać przyjęcie komunijne, ślub, urodziny, rodzinne spotkanie, kolacja w ogrodzie, impreza biesiadna, odświętny bankiet, lub impreza przy szwedzkim stole. Jest kompletna masa składników, które definiują przebieg oraz konwencję uroczystości, nieodzowne jest w następstwie tego dopracowanie i przedyskutowanie wszelkich szczegółów przedsięwzięcia gastronomicznego. Toteż ANCHOR jest usługą żywieniową, właśnie dlatego musi być ustalony i przeprowadzony na najważniejszym poziomie. Nie polega to tylko na przewiezieniu naczyń i jedzenia z restauracji w wyznaczone miejsce. Współczesny catering to także dobór należytej oprawy, dekoracji do charakteru i miejsca imprezy.

Właściwa aranżacja miejsca, dobór dań, stylistyka, sposób serwowania, stosowna ilość obsługi, to nadrzędne dla cateringu sprawy. Aby konsumenci byli usatysfakcjonowani, wszystko musi przebiegać sprawnie, idealnie, zarówno w przygotowaniu, przebiegu imprezy, jak i sprzątaniu po jej zakończeniu. Jeśli jakaś jednostka gospodarcza cateringowa reklamuje się, iż jest w stanie zrobić wszystko, przeprowadzić jakąkolwiek imprezę gastronomiczną, nie za nadzwyczaj można w to wierzyć. Jeśli ktoś mówi, iż umie zrobić wszystko, to znaczy, że umie nie dużo.

Drobny pub, punkt, wyprzedający kanapki, naleśniki, może prowadzić catering, jakkolwiek powinien pozostać przy reklamie i sprzedaży swojego menu, albowiem to robi najprzyzwoiciej oraz ma do tego możliwości. Ogromna restauracja hotelowa jest w stanie zagwarantować catering o wiele bardziej wystawny, dla ogromnej ilości osób, bowiem ma możliwość przygotowania najbardziej wymyślnych dań w własnej kuchni. Czy drobny kanapkowy bar zorganizuje catering dla obszernej ilości osób, nie mając wystarczającego zaplecza? Będzie musiał wypożyczyć kuchnię w innym lokalu, czy też zamówić Katowice sprawdź  tam po prostu potrawy. Catering, to nie jedynie produkcja gastronomiczna. To także porcelana stołowa, sztućce, obrusy, dekoracje, chłodnie oraz lodówki do przechowywania przygotowanych dań.

To również auta chłodnie do przewozu produkcji oraz wyposażenia na miejsce imprezy. Warto o tym pamiętać, zlecając jednostce gospodarczej przygotowanie cateringu, oraz wypada uczynić, czym firma dysponuje. W innym wypadku, imprezę zlecimy pośrednikowi, a nie firmie cateringowej.
Dlaczego catering oraz dieta pudełkowa zyskuje na popularności?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.